proggblogg

För ungefär en vecka sedan kom jag hem från Alternativfestivalen i Norrköping, en fantastisk tvådagarsfestival med oförglömliga musikupplevelser. Att få se sina hjältar från sjuttiotalets musikrörelse stå där, livs levande och hur bra som helst, 37 år efter Festen på Gärdet var något jag inte trodde att jag skulle få uppleva. Jag hoppas att det blir ett återkommande evenemang, som jag tror kan få stor betydelse för kulturen i Sverige om det får vidareutvecklas. Det behövs ett tydligt alternativ gentemot kommersen, mot massproducerad plastmusik, mot moderaternas Sverige.

Jag träffade Jan Hammarlund under festivalen och vi hade ett kort samtal angående mitt projektarbete under gymnasiet. Jag gjorde då en bok/tidning tillsammans med min vän Kenny Johansson om proggrörelsen och dess spegling i tvåtusentalet och intervjuade förutom Jan Hammarlund bland annat Ulf Dageby, Mikael Wiehe och Mattias Alkberg. Jan berättade att han hade försökt få kontakt med mig via e-post eftersom han var intresserad av att få med min artikel om honom på sin hemsida, och då slog det mig att det kanske finns ett intresse, för fler än de 7-8 personer som fick varsitt exemplar av tidningen, att läsa det jag skrev.

Jag kommer därför att publicera ett gäng artiklar om proggens historia, Festen på Gärdet, Tältprojektet, en rad intervjuer med proggrörelsens frontpersoner samt en jämförelse med dagens samhälle och politiskt engagerade artister i tvåtusentalet.

Hoppas att det blir en trevlig läsning!

Kommentarer
Postat av: söder om söder

tjenare!ja tänkt bara informera om att i finland finns det ett prog rock band med namn söder om söder.de kommer från en liten stad som hätter karis.lite över 2 år ha de spelat och det är en blandning av progg och kraut de är stora november freas.www.myspace.com/soderrock H:g.g

2008-02-06 @ 11:24:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0